4 maj 2013
10:00

Tyresö FF

Referat: Stureby SK - Tyresö FF

Vår vana trogen lyste solen på oss på Bäckahagens fina konstgräs och sex glada tjejer mötte upp för kamp mot Tyresö. Vi fick ett sent återbud men på grund av ett missförstånd fick vi ändå förstärkning som gjorde att vi kunde ställa ett lag på plan och dessutom ha en avbytare. En lyx som - förstod vi sedan - våra tappra kompisar i den andra matchen inte hade. Uppvärmningen lovade i vanlig ordning gott, kortpassningsspelet var på topp, skotten var hårda och distinkta och när tjejerna började ta ner bollarna på bröstet och skjuta direkt visste vi att det här kunde bli hur bra som helst. Med den sista matchen mot Boo i färskt minne gick vi in för att tagga tjejjerna ordentligt och den hejjaramsa som levererades hördes milsvida kring.

När signalen ljöd för match öste våra tappra sturebytjejjer framåt i ett tempo som totalt överrumplade våra motståndare. Det var spel mot ett mål en stor del av första halvleken. Vi höll positioner, passade, jagade, stressade och gav Tyresö en fotbollslektion som de sent kommer att glömma. Den enorma pressen gav till slut utdelning när Tyresös annars så skickliga målvakt fumlade lite med bollen i brösthöjd och Stureby tryckte in den i mål med vilja och kraft.

Ett trött men lyckligt gäng gick till pausvila med 1-0. Domaren blåste igång andra halvlek och det peptalk vi hade med tjejjerna i pausen gav direkt utdelning, vi fortsatte vårt vackra spel som kombinerade det bästa av barcas passningsspel och bayerns disciplin och distinkta spel. Till slut kunde Tyresö jobba sig in i matchen när vår ork började tryta och de kom allt närmare vårt mål. Tjejjerna la snabbt om taktiken och släppte upp Tyresö längre upp i banan för att skapa utrymme för vårt vassa kontringsspel vilket snabbt resulterade i en vacker soloräd och ett distinkt skott till 2-0. Nu var tjejjerna trötta men de gav sig aldrig, kampen på mittplan hårdnade och Tyresö åt sig längre och längre in på vår planhalva vilket till slut gav utdelning i ett reduceringsmål. Tjejjerna taggade till direkt och öste framåt i ett fantastiskt tempo men tvingades långsamt bakåt allt eftersom matchen fortskred. Vi lyckades hålla dem stången genom en fantastisk inställning och ett underbart spel som till slut även resulterade i ett klapp-klappmål a la sovjetisk superfemma. När domaren blåste av var spelare, ledare och föräldrar lyckliga och begeistrade över att vi kunde prestera en sådan fin fotboll och fantastisk kämpaglöd, Sturebys signum.